2018. július 17. kedd

Vetőmag és palánta több ezer családnak

A mintegy 300 településen a családok 20 féle vetőmagot tartalmazó csomagot kaptak. A tavasszal elültetett magokból, egy család akár az egész éves zöldségkészletét is megtermelheti.

A Katolikus Karitász idén is megszervezte Öngondoskodó háztartások – Vetőmag programját, amelynek keretében több mint 3000 család kapott vetőmagcsomagot.

A Karitász országos központja 2600 családnak bizitosította a vetőmagokat, de emellett az egyházmegyei karitászközpontok további közel 1000 családot vontak be a programba saját forrásukból.

A 2012 óta tartó Vetőmag program célja, hogy a családok – főként munkanélküli szülők esetében – a kapott vetőmaggal, kertjeik művelésével megtermeljék maguk számára a szükséges zöldségeket. A program hatékonyságát is jelzi, hogy évről-évre egyre több család kapcsolódik be a programba, vállalva, hogy felássák és művelik kertjüket az év során.

A Karitász fontosnak tartja, hogy a program során szakmai segítséget is biztosítson a családoknak, hogy kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák majd be. Országszerte segítik szakemberek a kertek művelését, s emellett az önkéntesek szükség szerint eszközöket is biztosítanak a családoknak.

Képek: Egri Főegyházmegyei Karitász