2018. április 25. szerda

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

Ismét párkapcsolati szervíz a budapesti RÉV-ben

A RÉV Szenvedélybeteg-Segítő Szolgálat 12 alkalmas csoportot szervez párkapcsolati témában. Párkapcsolati pszichoedukáció: alakítsd, ápold, fejleszd és gyógyítsd a kapcsolatot!

Az ember társas lény, társunk megtalálása és a kapcsolat megőrzése életünk egyik fő témája. Mégis egyre többen vallják, hogy nem könnyű társat találni és tartós, örömteli kapcsolatot kialakítani, megtartani.

Vajon miért van ez így?

Sok év munkája vezetett arra a felismerésre, hogy bármilyen fontos is a kapcsolat, kevés energiát fektetünk annak megértésébe, gondozásába, fejlesztésébe. Pedig a kapcsolat kényes virág, csak akkor virágzik és hoz termést ha gondosan figyelünk rá. De a rohanó világban többnyire csak akkor tesszük fel a kérdést, hogy „Mi folyik itt? Mi romlott el?” amikor már baj van.

A párkapcsolati csoport az önreflexiót segíti, a folyamat során képet alkotunk arról, hogyan választottunk, miért pont őt; mi folyik közöttünk; mitől jó a kapcsolatunk illetve hogyan lehet tartósan, örömteli élni a párunkkal/családunkkal?

A pszichoedukáció az a módszer, amely célirányosan a kérdezők igényei szerint haladva, rávilágít arra, hogy kinek mi a szerepe az adott kapcsolatban, min kellene változtatni. Nincsenek receptek, de ha felismerjük a játszmákat, a hatalmi harcot vagy más problémát, már megtettük az első lépést a változás felé.

A csoport kezdő időpontja: 2017.08.28-án, hétfőn 18.00-20.30

A további időpontokat ezt követően egyeztetik a jelenlévőkkel.

Helyszín: Katolikus Karitász - Központi Iroda
1111 Budapest, Bartók Béla út 30. IV. emelet

Csoportvezetők:
Márton Andrea, szociológus, csoportterapeuta, szakvizsgázott szociális munkás
Dr. Váry Annamária, pszichoterapeuta, tanácsadó szakpszichológus

Jelentkezni lehet:
mobilon: 06-30-553-63-75
e-mailban: marton74@t-online.hu

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Katolikus Karitász között létrejött 13311/2017 Szocszolg. azonosítószámú támogatási szerződés projektje támogatja, ezért részvételi díj nincs, de regisztrálni szükséges.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198