2020. augusztus 6. csütörtök

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

ÉLETÜNK SEM EGYSÉGCSOMAG – SZEMÉLYRE SZÓLÓ AJÁNDÉKOKAT KAPTAK SZEGÉNY SORSÚ GYERMEKEK

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központjának munkatársai és önkéntesei szervezésében 250 nehéz helyzetben élő gyermek kapott névre szóló,nekik összeállított ajándékcsomagot december 23-án a Magyar Szentek templomában

Az ünnepségen, mely a Gyermekek a gyermekekért címet viseli, részt vett Erdő Péter bíboros, prímás; Mádl Dalma, Mádl Ferenc néhai köztársasági elnök özvegye, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete; Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára; Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója és Csorba Gábor diakónus, a Szent Erzsébet Karitász Központ igazgatója is.

Huszonharmadik alkalommal került sor karácsony előtt e karitatív eseményre. Az idei esztendőben – mint ezt Csorba Gábor elmondta – az egyházmegyében működő egyházi iskolák diákjai, külföldi adakozók és az Angyalbatyu program során kapott ajándékokból, adományokból állították össze a csomagokat, melynek során igyekeztek a gyerekek kéréseit teljesíteni. Csorba Gábor hangsúlyozta, hogy az egyházmegye területén működő katolikus iskolák diákjai sokszor saját ajándékaikat ajánlották fel, hogy nehezebb sorsú társaiknak örömet tudjanak szerezni.

Erdő Péter bíboros köszöntője és az ajándékok kiosztása előtt a Jászok Együttes zenés műsorát és a lajosmizsei óvodások előadását hallgathatták meg a templomot megtöltő gyerekek és az őket kísérő szülők. A főpásztor a műsor után azt néhány szóval megköszönte. Mint mondta, látva a kis angyalok, a pásztorok, a háromkirályok és a többi szereplő arcát, valóban angyalok lettek, hiszen szerepüket játszva hétköznapjaik fölé emelkedtek kicsit. Így vagyunk ezzel mindannyian, erre való az ünnep: emelkedjünk a hétköznapok fölé – folytatta a bíboros.

Vegyük észre, hogy nem csak az oltár köré készített személyre szóló csomagok ajándékok, hanem egész életünk az. Hozzátette: az sem egységcsomag. Istentől mindannyian személyre szóló, megcímkézett ajándékok vagyunk. Kinek ilyen, kinek olyan a sorsa, mindenkinek más-más adottsága van, mindenkinek más okoz örömet és szenvedést az életben, de mindannyiunk élete ajándék. Amit kaptunk, azzal kell sáfárkodnunk Isten dicsőségére, egymás örömére. Köszöntője végén Erdő Péter bíboros azt kívánta mindenkinek, hogy Jézussal találkozva mindenki bontsa ki azt az ajándékot, amelyet az életünk jelent, tudjunk érte hálát adni és tudjunk úgy használni, amint azt az ajándékozó megálmodta.

A köszöntő után egyre hangosabb lett a templom, hiszen Márton Andra, a karitász irodavezetője egyenként szólította a gyerekeket, majd Mádl Dalma asszony a lányoknak, Erdő Péter bíboros pedig a fiúknak osztotta ki a csomagokat. Izgatott zsibongás hallatszott a templomban, néhol egy kisautónak örült valaki, más egy régóta vágyott társasjátéknak, zseblámpának örült meg.

Miután mindenki megkapta a neki elkészített ajándékcsomagot, Erdő Péter bíboros áldásával fejeződött be a program.

Forrás: Magyar Kurír/Bókay László

Képek: Katolikus Karitász

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198