2020. augusztus 4. kedd

Felhívás alkalmi önkéntes karitász szolgálatra

Olyan 18-60 év közötti állandó vagy alkalmi karitász önkénteseket keresünk, akiket a helyi plébániai karitász csoportvezető vagy a Szent Erzsébet Karitász munkatársa ismer, ajánl erre a feladatra.

A járványügyi vészhelyzetre, a kijárási korlátozásra való tekintettel a Szent Erzsébet Karitász Központ péntektől (2020.03.27.) visszavonásig úgy rendelkezett, hogy személyes ügyfélfogadást, a rászorulók fogadását megszünteti.

Annak érdekében, hogy a rászorulók ebben a rendkívüli szükséghelyzetben minél biztonságosabban és gyorsabban jussanak hozzá élelmiszercsomagokhoz, kiszállító-pontokat hoztunk létre azokon a plébániákon, ahol a raktározás és ahonnan a kiszállítás megoldható.

Ezzel összefüggésben keresünk olyan, saját gépkocsival rendelkező 18-60 év közötti állandó vagy alkalmi karitász önkénteseket, akiket a helyi plébániai karitász csoportvezető vagy a Szent Erzsébet Karitász Központ munkatársa ismer, ajánl erre a feladatra. Minden kiszállításban részt vevő segítőnek tudunk adni védőfelszerelést (szájmaszk, gumikesztyű, fertőtlenítő gél, felülettisztító) és karitász tunikát, vagy bármi olyat, ami a munkát könnyíti és ami rendelkezésünkre áll.

Célunk, hogy az eddig begyűjtött és a Szent Erzsébet Karitász Központ által hozzávásárolt élelmiszereket a kiszállító-pontokra szállítjuk, ahonnan fiatalabb önkéntesek vinnék ki az előzetesen egyeztetett címekre. A Szent Erzsébet Karitász Központ tevékenységét az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén végzi.

Jelentkezni lehet az alábbi elérhetőségeken. Tel.: 06-1-351-1977 (munkanapokon 9-15 óra között) E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Mindenkit kérünk arra, hogy nagyon vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra és tartsuk be a Kormány és az illetékes hatóságok utasításait! Kérdés esetén állunk rendelkezésre. Nagyon fontos, hogy gyorsan, hatékonyan, nagy türelemmel és hozzáértéssel végezzük szolgálatunkat a továbbiakban is! Az Úr áldása rajtunk van, bátran, de a legnagyobb óvatossággal végezzük munkánkat! Köszönjük mindenkinek az áldozatos szolgálatát!

Csorba Gábor állandó diakónus, karitászigazgató       Márton Andrea szociológus, szakmai irodavezető