2020. augusztus 4. kedd

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

82. Karitász egyperces - Pap- és diakónusszentelések

Szent Ágoston azt tanítja nekünk, hogy azzal, hogy keresztények vagyunk, már mindent megkaptunk.

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Az Egyház hagyományához híven, a múlt szombaton és tegnap pap- és diakónusszentelésekre került sor Esztergomban, Budapesten, szerte az országban és az egész világon. Szent szolgálatára hívott férfiakat az Egyház. A Szentlélek erejével megerősítve, szent szolgálatra hívta őket az Úr, hogy áldozatot mutassanak be a Mennyei Atyának,  megjelenítsék és kiszolgáltassák a szentségeket, illetve tanúságot tegyenek Isten szeretetéről a világban, a szolgálat szellemében.

Szent Ágoston azt tanítja nekünk, hogy azzal, hogy keresztények vagyunk, már mindent megkaptunk. Megkaptuk az istengyermekséget, megkaptuk Isten országában a polgárjogot, azaz annak tagjai vagyunk, a mennyország örökösei, az üdvösség, az örök boldog élet birtokosai. Azzal, hogy részesültünk a beavató szentségekben (keresztség, bérmálás és az oltáriszentség vétele), megkaptuk a szükséges és elégséges kegyelmeket ahhoz, hogy elfoglaljuk azt a helyet az örök boldogságban, amit Isten számunkra készített.

Minden, ami efelett van, az már nem miattunk, hanem másokért van. Isten közösségbe hívott minket, az Egyház testébe, ahol maga Krisztus a fő, mi pedig tagjai vagyunk. Így lesz az Egy Test, az Egyház egy egész, ahol mindenkinek megvan a maga helye és feladata. A papok, püspökök értünk mutatják be az áldozatot az Istennek, vezetik Isten népét, a diakónusok a szolgáló Krisztust jelentik meg a világ számára. Értünk szentelik őket, ahogy Szent Ágoston fogalmazza: „Veletek vagyok keresztény, értetek vagyok püspök”.

Mi pedig tudatosítsuk és szítsuk fel magunkban, hogy a mi önként vállalt karitász szolgálatunk is szent, mert vele tanúságot teszünk Isten szeretetéről és ezzel testvéreinket, felebarátainkat Istenhez, az Ő országába segítjük. És éppen azzal, hogy ezt a karitász szolgálatot a Szentlélek erejével, szentségekkel eltelve, szeretettel, türelemmel és lehető legnagyobb hozzáértéssel végezzük, magunkat is megmentjük vele, mert önzetlen szeretetből fakadó áldozathozatalunk biztosítja számunkra, hogy nem veszítjük el Istent, a vele való közösséget. Mások segítésével a magunk üdvösségét is szolgáljuk tehát.

Adjunk hálát Istennek az Egyházért, püspökeinkért, papjainkért, diakónusainkért, szerzeteseinkért és mindenkiért, aki Isten országának építésében részt vesz!

 

Hirdetések:

  • ·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban július 8-án szerdán 10.50 órakor kezdődik.
  • ·         Korábbi műsoraink itt hallgathatók meg: https://www.mariaradio.hu/musor/4814/Tevekeny_Szeretet
  • ·         Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Érseki Hivatala úgy készül, hogy meglesz tartva az augusztus 20-i Szent István király ünnepi szentmise és Szent Jobb körmenet a Szent István bazilikánál, ha addig nem romlik a vírushelyzet. Tegyük szabaddá magunkat erre a napra, ha lehet! A Szent Erzsébet Karitász Központból kiküldtük az erre vonatkozó felhívást és meghívót karitászosainknak a régióvezetőkön keresztül.

 

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitász igazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

 

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198