2020. augusztus 4. kedd

Segítene?

Online adományozás

Válassza ki, miként segítene a rászorultakon!

Adományozok >>>

Segítségre szorul?

Lépjen kapcsolatba velünk a legközelebbi egyházmegyében!

Válasszon egyházmegyét >>>

Szenvedélybeteg-segítő Lelki Központ

Honlap: www.kaszlelkikozpont.hu

76. Karitász egyperces - Isten törvénye éljen a szívünkben!

A mottóban idézett zsoltár szavai minden emberi közösség boldogságának, a szeretetben való előbbre jutásának a biztosítékát jelenítik meg, ami egyben alapja az egzisztenciális biztonságnak..."

 

Kedves Karitász Önkéntesek, Munkatársak, Testvérek az Úrban!

Készülhetünk a visszatérésre, reméljük ezt mi is mindnyájan a karitász központban, a plébániákon, otthon. Mindenki készül arra, hogy visszatérjen élete a rendes kerékvágásba. Sok tanulsága van ennek a krízisidőszaknak, meg kell még emésszük, át kell gondoljuk, imádkozzuk a tapasztalatokat, hogy megújulva tudjuk életünket tovább folytatni a Szentlélek vezetésével.

Sok minden változott körülöttünk és bennünk, mindezekből őrizzük meg a jót, mindazt, amitől többek, jobbak leszünk! Látható, hogy még nagyobb szüksége lesz a karitász szolgálatára a nehéz, nehezebb helyzetbe került családoknak, testvéreinket, felebarátainknak, mindazoknak, akik munkájukat elvesztették vagy más miatt kerültek a korábbiaknál is rosszabb helyzetbe.

A mottóban idézett zsoltár szavai minden emberi közösség boldogságának, a szeretetben való előbbre jutásának a biztosítékát jelenítik meg, ami egyben alapja az egzisztenciális biztonságnak is. Testvérek vagyunk mindnyájan a családban, az Egyházban, az emberi közösségekben, a karitászban is. A „Maradj otthon” előírás sok családnál próbára tette ezt, mint ahogy a karitászmunkánk során is, a nagy igyekezetben bizony sérül időnként a béke.

A zsoltár így folytatja: „Olyan az, mint a drága kenet a fejen, amely lecsordul a szakállra, / Áron szakállára, lecsordul ruhája szegélyére; / Vagy mint a Hermon harmata, amely lehull
Sion hegyére. / Ott adja az Úr az áldást, s az életet mindörökre.”

A drága kenet nagy kincs, a férfi dísze a szakáll, Hermon harmata az Úr áldása, mely Sion hegyének népére, az Egyházra és minden szeretetközösségre, családra rászáll és rajta marad mindörökre és biztosítja a boldogságot, a lelki egyensúlyt.

Ennek a békének, Krisztus békéjének őrzői, munkálói vagyunk mindnyájan, különösen úgy, mint az Úr szolgái, szolgálói, hívei. Hiszen Istennek törvénye él a szívünkben, ezért nem is tétováznak lépteink (vö. Zsolt 37,31)Életünkkel, szolgálatunkkal a Szentlélek erejével eltelve segítsük a béke uralmát az emberek között, a családokban, a világban!

 

Hirdetések:

  • ·         A következő karitász műsorunk a Mária Rádióban május 13-án szerdán 10.50 órakor kezdődik.
  • ·         Tartsuk be a Magyar Kormány, a Magyar Katolikus Püspökkari Konferencia, az Esztergom-Budapest Főegyházmegye, a Katolikus Karitász járványhelyzetre vonatkozó határozatait, felhívásait és tájékoztatóiban foglaltakat. Különösen vigyázzunk az időseinkre, ők maradjanak otthon! Mindnyájan is óvatosan, okosan segítsünk!
  • ·         A karitász műsorok a Mária Rádióban itt érhetők el: https://hangtar.mariaradio.hu/Tevekeny_Szeretet

 

Csorba Gábor

állandó diakónus, karitászigazgató

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Szent Erzsébet Karitász Központ

Székhely: 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. félemelet 1.

Telefon: +36-1-351-1977

Mobil: +36-30-592-1483

E-mail: szenterzsebet@karitaszkozpont.hu

Honlap: www.karitaszkozpont.hu

A korábbi egypercesek itt érhetők el: https://karitaszegypercesek.blogspot.com/

Megosztás emailben

Küldő neve:


Email címe:


Címzett neve:


Email címe:


© Szent Erzsébet Karitász Központ 1067 Budapest, Hunyadi tér 3. fem/1. Telefon: +36 1 351-1977 E-mail: szenterzsebet.karitasz@t-online.hu OTP Bank 11706016-20468198