2018. április 25. szerda

Közel 200 tonna élelmiszer gyűlt össze a Tartós szeretet adománygyűjtő akció során, amelyből mintegy 27 ezer csomagot állítottak össze a Karitász önkéntesei országszerte. Az utolsó 220 csomag átadására március 28-án került sor Budapesten.

Március 4. és 11. között rendezték meg hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. A gyűjtés hetében a templomok mellett a Karitász 16 egyházmegyei központjában, és több gyűjtőponton is fogadták a felajánlásokat.

A beérkezett adományokból a Karitász csoportok készítettek ajándékcsomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászorulók számára. Az idei nagyböjti akció során ismét rekord mennyiségű adomány gyűlt össze: a mintegy 200 tonna élelmiszerből országosan több mint 27 ezer család részesül még az ünnep előtt.

Az átlagosan 8 kg-os csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség. Az ajándékcsomagokat több helyen kiegészítették húsvéti apróságokkal is a gyermekek számára, valamint húsvéti ajándék kártyákat is készítettek mellé az önkéntesek.

A gyűjtés lezárásaként a budapesti Szent Erzsébet Karitász Központ munkatársai és önkéntesei, Écsy Gábor igazgató vezetésével 220 rászorulót ajándékoznak meg élelmiszercsomaggal.

Hálásan köszönjük adományozóink önzetlen támogatását!